Αποκλειστική συνέντευξη του Παναγιώτη Ρεντετάκου στο 2DaysPaperNews!

 


Ο Παναγιώτης Ρεντετάκος είναι ένας λαϊκός τραγουδιστής και τα μουσικά του πρότυπα είναι ο Στράτος Διονυσίου, ο Στέλιος Καζαντζίδης και ο Μανώλης Αγγελόπουλος.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από την DT Music Label το τραγούδι «Μόνος μου» ένα ζεϊμπέκικο παλιάς κοπής σε στίχους και μουσική του Κωνσταντίνου Αγγελίδη.

Η ομάδα του 2dayspapernews μίλησε μαζί του σε μία αποκλειστική συνέντευξη.


Πες μου δύο λόγια για σένα.. που γεννήθηκες και μεγάλωσες;

 Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Στην Νέα Φιλαδέλφεια. 


Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι; Τι ήταν αυτό που σε ώθησε σε αυτό;

Στο σπίτι μου η μουσική ήταν πάντα νούμερο ένα. Ο πατέρας μου έπαιζε μπουζούκι και τραγουδούσε. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου τραγουδούσαμε στο σπίτι μας.  Ήταν νομίζω μονόδρομος να αγαπήσω τη μουσική και το τραγούδι. 



Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που τον έχεις ως πρότυπο; Με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς;

Ο Στράτος Διονυσίου ήταν και είναι το πρότυπο μου. Φυσικά και όλοι οι υπόλοιποι μεγάλοι καλλιτέχνες. Αλλά πάντα στο υψηλότερο βάθρο είχα τον Στράτο Διονυσίου. Με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες θα ήθελα να συνεργαστώ, μην αναφέρω ονόματα γιατί ίσως ξεχάσω και αδικήσω μερικούς.


Πες μου μια έντονη στιγμή από κάποια εμφάνιση σε πίστα σου που δε θα ξεχάσεις ποτέ.

Ειλικρινά δεν μπορώ να ξεχωρίσω μια μοναδική. Όλες οι στιγμές όταν ανεβαίνω πάνω στην πίστα είναι μαγικές και ιδιαίτερες. 


Έχεις δεχτεί πισώπλατα μαχαιρώματα;

Και ποιος δεν έχει δεχτεί!  Κοιτάμε μπροστά όμως! Κοιτάμε τη δουλειά μας και πάμε παρακάτω. 


Ποια είναι η γνώμη σου για τα τηλεοπτικά Show και ριάλιτι; Θα συμμετείχες σε κάποιο αυτό αυτά;

Προσωπικά επειδή είμαι παιδί που συμμετείχα στα talent shows,  αυτό που μπορώ να πω,  είναι  πως είναι μια καλή ευκαιρία να ακουστείς. Δεν έχει σημασία αν κερδίσεις όχι!  Το θέμα είναι να ακουστείς . Το πώς θα το διαχειριστεί κάνεις μετά είναι το θέμα. 




Ποια συμβουλή που σου έχουν δώσει κουβαλάς μαζί σου σε κάθε σου βήμα;

Να κοιτάω τη δουλειά μου ότι και να γίνετε γύρω μου. Εγώ να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ. 


Πως ονειρεύεσαι τη μουσική σου πορεία;

Αυτό που θέλω είναι απλά να τραγουδώ. Είναι ο τρόπος που εκφράζομαι! Αν ο Θεός έχει κάποια μεγαλύτερα σχέδια για μένα όσο αφορά το τραγούδι φυσικά είναι καλοδεχούμενα!




Πως βλέπεις την κατάσταση στα μαγαζιά σήμερα; Βγαίνει ο κόσμος να διασκεδάσει ή είναι φοβισμένος;

Η αλήθεια είναι πως η νύχτα έχει αλλάξει, η μουσική έχει αλλάξει. Έχουν περιοριστεί αρκετά τα νυχτοκάματα. Φυσικά αυτό έχει να κάνει με τον κόσμο που δυσκολεύεται αρκετά τα τελευταία χρόνια.


Πες μας 2 λόγια για την μέχρι τώρα δισκογραφική σου πορεία και για το νέο σου τραγούδι.

Είχα την τύχη το πρώτο μου τραγούδι να μου το γράψει ο Ν. Καρβέλας και τιτλοφορείται ''Ο Ελληνάρας''.  Μετέπειτα ακολούθησε το τραγούδι ''Καταστροφές'', ένα πολύ όμορφο ζεϊμπέκικο σε στίχους Σοφοκλή Καπνιά και μουσική Πάνου Ρουμελιώτη και φυσικά πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το τραγούδι ''Μόνος μου'' σε στίχους και μουσική Κωνσταντίνου Αγγελίδη.

 


Νεότερη Παλαιότερη